De nieuwe Toyota Corolla Cross: prijs en specificaties

4/12/2021
De nieuwe Toyota Corolla Cross: prijs en specificaties

Een nieuwe SUV versie van de Toyota Corolla, 's werelds best verkochte auto.

Toyota heeft de nieuwe Toyota Corolla Cross gepresenteerd. De nieuwe SUV van het merk zit qua formaat precies tussen de C-HR en de RAV4 in. Vanaf het najaar van 2022 staat de Corolla Cross bij de dealers. De nieuwe SUV van Toyota zal gaan concurreren met o.a. de Ford Kuga en de Nissan Juke.

  • SUV versie van de Toyota Corolla hatchback
  • Nieuw hybride systeem
  • Leverbaar met vierwielaandrijving
  • Najaar 2022 bij de dealers

Design van de nieuwe Corolla Cross

Toyota Corolla Cross voorkant

De nieuwe Toyota Corolla Cross lijkt op het eerste oog, een iets wat gekrompen RAV4. Het design is strak en zonder al te veel overbodigheden. Aan de voorzijde van de Corolla Cross zien we een brede grille en (meer dan) genoeg zwart plastic, om de auto een "echte" off-road uitstraling te geven. De achterzijde is vrij eenvoudig met wederom het nodige zwarte plastic.

Toyota Corolla Cross achterkant

Toyota Corolla Cross interieur en infotainment

Het interieur van de nieuwe Corolla Cross is, niet geheel verrassend, voor het grootste deel gelijk aan dat van de Corolla hatchback. Dit betekent dat de indeling van het dashboard logisch in elkaar zit en dat je fysieke knoppen hebt om bijvoorbeeld de airconditioning te verstellen. Niet geheel onbelangrijk, Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard beschikbaar op de Corolla Cross.

Toyota Corolla Cross interieur

Nieuwe motoren voor de Corolla Cross

De Japanse SUV komt standaard met Toyota's nieuwste hybride systeem. Voorwielaandrijving is standaard, maar vierwielaandrijving, inclusief een extra elektromotor op de achteras, is ook mogelijk.

Nieuwe Toyota Corolla Cross prijzen

De Corolla Cross is vanaf het najaar van 2022 leverbaar in Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar verwacht dat de prijzen tussen die van de C-HR en de RAV4 in zullen gaan zitten.

Geen zin om te wachten op de nieuwe Toyota Corolla Cross? Ontvang en vergelijk de beste offertes voor de nieuwe Nissan Qashqai via AutoSpot.nl.

Misschien ook interessant?
*Disclaimer: De tarieven, prijzen en andere informatie die op AutoSpot.nl worden vermeld zijn enkel indicatief, gelden slechts op de datum waarop ze worden verstrekt en kunnen zonder verwittiging worden aangepast. Hoewel de nodige zorg besteed wordt aan het vermelden van correcte en up to date tarieven, prijzen en informatie kan AutoSpot.nl toch achterhaalde tarieven, prijzen en informatie bevatten op het moment van gebruik, waar echter nooit enige rechten uit ontleend kunnen worden.
Volkswagen Golf en Ford Mustang Mach-E
Gebruikers van AutoSpot.nl besparen gemiddeld €1.867 op een nieuwe auto.
Op zoek naar een nieuwe auto?
1
Zoek en vind jouw ideale nieuwe auto.
2
Stel jouw ideale auto naar wens samen.
3
Ontvang en vergelijk offertes van lokale én nationale merkdealers.
Nieuwe auto samenstellen