De nieuwe Toyota bZ4X: prijs en specificaties

5/12/2021
De nieuwe Toyota bZ4X: prijs en specificaties

De volledig elektrische Toyota bZ4X komt naar Nederland.

Toyota's eerste volledig elektrische auto is een feit. De elektrische SUV is in samenwerking met Subaru ontwikkeld en zal gaan concurreren met o.a. de Ford Mustang Mach-E en de Volkswagen ID.4. Eind 2022 worden de eerste exemplaren geleverd.

  • Eerste volledig elektrische Toyota
  • Minimalistisch interieur
  • Voorwielaandrijving en vierwielaandrijving
  • Actieradius van ruim 450 kilometer
  • Begin 2022 te bewonderen bij de dealer

Toyota bZ4X design

Toyota bZ4X voorkant

Aan de voorzijde van de nieuwe bZ4X zien we dunne koplampen en een gladde bumper die wordt geflankeerd door een paar luchtkanalen en inlaten. Het zijprofiel doet sterk denken aan dat van de huidige Toyota RAV4. De achterkant is voorzien van hoekige details en dubbel gestapelde LED achterlichten, vergelijkbaar met die van de Toyota Prius.

Toyota bZ4X achterkant

Minimalistisch interieur voor de bZ4X

Het interieur van de Toyota bZ4X is behoorlijk minimalistisch. Een 7 inch digitaal bestuurdersdisplay is standaard, samen met een 12 inch touchscreen infotainmentsysteem met spraakbesturing. Volgens Toyota voelt het interieur licht en "luchtig" aan en zijn er tal van zacht aanvoelende materialen gebruikt. Toyota heeft ook aangekondigd dat er op een later tijdstip een "steer-by-wire" systeem zal worden geïntroduceerd, waaronder de toevoeging van een Tesla-achtige yoke in plaats van een conventioneel rond stuurwiel.

Toyota bZ4X interieur

Toyota bZ4X batterijen en motoren

Bij de lancering zullen er twee versies van de Toyota bZ4X beschikbaar zijn: een met voorwielaandrijving en een met vierwielaandrijving. Alle versies hebben een actieradius van 450 kilometer en een snellaadvermogen van 150 kW waarmee de batterij in een half uur van leeg naar 80% gaat. Het vierwielaandrijvingssysteem van de bZ4X is in samenwerking met Subaru ontwikkeld en Toyota beweert dat het meer geschikt is voor offroad-rijden dan welke vergelijkbare elektrische SUV dan ook. Een zonnepaneel op het dak van de bZ4X kan stroom opwekken om de batterijen op te laden en dit kan (onder de meest ideale omstandigheden) een extra bereik van maximaal 1.800 kilometer per jaar opleveren.

Toyota bZ4X prijzen

De nieuwe Toyota bZ4X zal begin 2022 in de verkoop gaan. Prijzen zien nog niet bekendgemaakt, maar verwacht een bedrag in de buurt van de €40.000.

Dit jaar nog elektrisch rijden? Vergelijk de beste offertes voor de nieuwe Opel Mokka-e via AutoSpot.nl.

Misschien ook interessant?
*Disclaimer: De tarieven, prijzen en andere informatie die op AutoSpot.nl worden vermeld zijn enkel indicatief, gelden slechts op de datum waarop ze worden verstrekt en kunnen zonder verwittiging worden aangepast. Hoewel de nodige zorg besteed wordt aan het vermelden van correcte en up to date tarieven, prijzen en informatie kan AutoSpot.nl toch achterhaalde tarieven, prijzen en informatie bevatten op het moment van gebruik, waar echter nooit enige rechten uit ontleend kunnen worden.
Volkswagen Golf en Ford Mustang Mach-E
Gebruikers van AutoSpot.nl besparen gemiddeld €1.867 op een nieuwe auto.
Op zoek naar een nieuwe auto?
1
Zoek en vind jouw ideale nieuwe auto.
2
Stel jouw ideale auto naar wens samen.
3
Ontvang en vergelijk offertes van lokale én nationale merkdealers.
Nieuwe auto samenstellen