De nieuwe Mazda 2 Hybrid: prijs en specificaties

6/12/2021
De nieuwe Mazda 2 Hybrid: prijs en specificaties

De nieuwe Mazda 2 Hybrid, een Toyota Yaris met een Mazda badge.

In het voorjaar van 2022 krijgt de Mazda 2 gezelschap van de nieuwe Mazda 2 Hybrid. De toevoeging 'Hybrid' klinkt niet heel bijzonder, toch is de Hybrid een compleet andere auto. De Mazda 2 Hybrid is (oneerbiedig gezegd) namelijk een Toyota Yaris met een Mazda logo.

Mazda 2 Hybrid aandrijflijn

De Mazda 2 Hybrid is onderhuids gelijk aan de Toyota Yaris Hybrid. Dit betekend dat de Mazda geleverd gaat worden met Toyota's bekende aandrijflijn: een 1.5 driecilinder met elektromotor en 116 pk systeemvermogen. Mazda verwacht een gemiddeld benzineverbruik van 3,8-4,0 liter per 100 km.

Uiterlijke verschillen tussen de Mazda 2 Hybrid en de Yaris

Mazda 2 Hybrid achterkant

De Mazda 2 Hybrid en de Toyota Yaris Hybrid zijn (op het gebied van design) vrijwel identiek. Het grootste/enige verschil vinden we aan de achterzijde van de auto, de achterlichten zijn namelijk niet visueel met elkaar verbonden. Bij de Toyota Yaris is dit wel het geval. Het interieur van de Mazda is verder ook een bekend verhaal.

Mazda 2 Hybrid interieur

Waarom de Mazda 2 Hybrid?

De toevoeging van de Mazda 2 Hybrid aan Mazda's huidige aanbod, moet bijdragen aan een lagere totale CO2-uitstoot. Op de volledig elektrische MX-30 na, levert Mazda vooral nog veel auto's met niet-geëlektrificeerde of slechts mild-hybride aandrijflijnen.

Mazda 2 Hybrid prijzen

De Mazda 2 Hybrid komt in het voorjaar van 2022 naar de showrooms. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar rond de € 22.000 is waarschijnlijk. UPDATE: De Mazda 2 Hybrid is er vanaf € 22.890.

Misschien ook interessant?
*Disclaimer: De tarieven, prijzen en andere informatie die op AutoSpot.nl worden vermeld zijn enkel indicatief, gelden slechts op de datum waarop ze worden verstrekt en kunnen zonder verwittiging worden aangepast. Hoewel de nodige zorg besteed wordt aan het vermelden van correcte en up to date tarieven, prijzen en informatie kan AutoSpot.nl toch achterhaalde tarieven, prijzen en informatie bevatten op het moment van gebruik, waar echter nooit enige rechten uit ontleend kunnen worden.
Volkswagen Golf en Ford Mustang Mach-E
Gebruikers van AutoSpot.nl besparen gemiddeld €1.867 op een nieuwe auto.
Op zoek naar een nieuwe auto?
1
Zoek en vind jouw ideale nieuwe auto.
2
Stel jouw ideale auto naar wens samen.
3
Ontvang en vergelijk offertes van lokale én nationale merkdealers.
Nieuwe auto samenstellen